If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всичко зависи от карането... С мойта 1.6 т.с 146 извън града съм падал на 6 с нормално каране...с клима и нормално каране е на около 7-7.5 давала ми е и 9+ на магистралата... без клима, а градско разхода съм го играл от 8,5 до 25 /100(макс предавка 3) ... а като сипя на Шел гори като AMG - с 5 литра 16 километра :Д С нормално каране . Passat-a Извънграда без ръчканици е падал на около 4-4,5/100, със стабилно каране 160-180-190 е на 6,5-6,8 макс 7 но с клима. Градско е между 6-7 без клима и 8-9 с клима и нормално каране, НО съм му докарвал и 12++/100 без клима 1.9ТДи 131 магарета 6скорости!
В момента моята в града харчи около 12 (+- 0,5л) Карането е смесено ту газ ту лекичко.
Аз съм на мнение когато един ТС е добър мотора с читави свещи,дебитомер,ламбда сонда,стъпков мотор и поотпушена генерация си харчи нормално.Мой приятел с 155 1,6 16в догаждаше разход в софия 6/100 но тогава направо ти иде да слезнеш и пеша да ходиш (на 2500об се сменя предавка и така до 60км)
В момента моята в града харчи около 12 (+- 0,5л) Карането е смесено ту газ ту лекичко.
Аз съм на мнение когато един ТС е добър мотора с читави свещи,дебитомер,ламбда сонда,стъпков мотор и поотпушена генерация си харчи нормално.Мой приятел с 155 1,6 16в догаждаше разход в софия 6/100 но тогава направо ти иде да слезнеш и пеша да ходиш (на 2500об се сменя предавка и така до 60км)
Твоя прител е извън-земен и кара Gradulate Ямболска Легенда 155.
За София нармалния разход на една кола е от 10 на -горе бензин.
ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Аз под колко харчи една кола разбирам нормално шофиране. Представям си какъв шок щеше да е, ако чета във форума, че ще харча 8-9 градско и после вземи тия 12 на 100 и сменяй наред и обикаляй всички майстори, понеже харчиш супер много. Сигурно и аз ще мога да докарам 9 на 100, ама си имам колело за тая работа. От тук идва разминаването според мен.
П.П. Естествено "нормално" каране е едно мнооого относително нещо.
П.П. Естествено "нормално" каране е едно мнооого относително нещо.
Така е! Има хора, които по default си ръчкат, и тва им е нормалното. Докато за мен нормално е да си карам до 2000 оборота и да не дигам повече от 60... За в града разбира се!!
Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Ми аз колата я сменях между 2500 и 3000 оборота...движел съм се напълно с темпото на трафика, като не рядко даже оставаха доста зад мен при такова сменяне...това според мен си е нормално каране, разхода ми не е минавал 10л...
156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
с тия смени на 2000 об да не се наложи да сменяте свещи защото мен в сервиза ме посаветваха да давам повече газ ако искам чисти свещи
Ако всичко и е наред на колата ако ще и на 1300 да сменяш свещите ти ще са наред,ако обаче имаш проблеми със смесите и на 5000 да сменяш пак ще се цапат.
Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече. Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Комбиниран разход (около 20-тина км извънградско (което не съм много сигурен, че ми е много по-икономично) и около 10-на градско на ден = 10-12/100 (100-октанов бензин). Мотора е 2.0ТС.
Иначе аз сменям като стигне 2К оборота... На долна предавка
Моята е с газов инжекцион. В София при нормално каране- дори икономично разхода под 11 л/ 100 км. не може да падне. Извън градско 90- 100 км/ ч и 120- 130 км/ ч по магистрала: 9 л/ 100 км. На бензин не мога да кажа, но харчи по мноооогооооо, във времето докато загрее до 35-38 C и превключи на газ- съдя по това, че всеки месец зареждам около 12- 15 л бензин, за изминато разтояние около 50- 60 км (каране на бензин). За през зимата не искам да си спомням беше нещо страшно (термостата е сменен, но ламбда сонда не и пуши адска чернилка при работа на бензин). Тази кола (поне моята) освен, че харчи много изобщо не върви (просто не мога да проумея какви са тези 103 к.с. и къде са )) По магистрала едвам вдига 140 км/ ч (ускорява като товарен влак), а като и се включи климатика просто спира, чак се притеснявам, тръгвайки от светофар- особено в баир, когато ми свиркат за да се изнеса по- бързо. Карам колата 5 години всеки ден, изминал съм около 70 000 км с нея и се напатих много (що се касае до вървене и динамика), единственото нещо поради, което я карам все още е, че не се е чупила и не съм сменявал почти нищо (само ремъци, масла, филтри, спирачни маркучи, термостат, един преден десен носач и свещи). Със сигурност гореописаните неволи са резултат от неработеща правилно ламбда сонда, дебитомер и др, но при положение, че не се дават пари, а се возя- то просто забравям за всичко и си карам. Знам, че въпросната е вечно моя и чакам деня, в който тя внезапно ще умре, тогава ще я изхвърля на боклука и ще си купя друга за да ми служи все така вярно. Въпреки всички казани негативи имам и добри чувства към колата, когато се сетя за нея се усмихвам и си я харесвам.
Поздрави!
Колега , хубаво ли е настроен инжекциона . Защото аз си патих от майстори . А и не може да изискваш много от 1.4 мотор и 1200 кг ,но нещо не е наред в колата .
А по темата 6.7777777777 за смесен цикъл на каране с много тежко градско ( палиш 1,2,3 стоп - 1 ,2 стоп , 1вааааааа- идиоти по пътя и така )
Comment